Halverwege de heenreis : gemak en ongemak
Door: MC
Blijf op de hoogte en volg MMT
04 Augustus 2011 | Frankrijk, Lyon
Mika was rustig en stil en vermaakte zich ook met zijn I-podje.
Timo had hele verhalen op de achterbank van school tot Psv ("Die zijn echt wel goed he pap" )en van "wie komt er op mijn kinderfeestje?" tot aan het navertellen van Buurman&Buurman.
Een genot om te zien. Of in dit geval om te horen.
Om 9.45 erden we uitgezwaaid door (O)Pa en (O)Ma en tegen half 1 reden we al Luxembourg binnen. Daar namen we ook onze lunch. Net voor de franse grens kwam de regen met bakken uit de hemel. De schrik zat er even goed in met aquaplanning. Maar na 5 minuten rustig aan rijden was de ergste bui weer achter ons.
Toen we Toul( daar waar de franse tolweg begint ) naderden nam de spanning toe. Net voor de slagboom hoorde we een piepje ( van de carte Liber-T ) en de spoorboom ging voor ons open. Wat een gemak.
Naast dit gemak was er ook enige ongemak. Timo moest evenals vorig jaar op de terugreis overgeven.Maar met een fles water en een doos issiues bij het eerste benzinestation was het ergste leed ook weer geleden.
Even voor zessen reden we het parkeerterrein bij het Etape hotel in Lyon op. Mika en Timo herkenden deze plek direct en wisten nog precies welke kamer we vorig jaar hadden gekregen. Deze keer mochten we op de begane grond blijven in kamer 128. Na een bezoekje aan de plaatselijke "M" reden we weer terug naar ons hotel, daar waar we snel ons bed op zullen zoeken.
We hebben alledrie al zin in morgen!!!
05 Augustus 2011 - 06:51
HC:
Mooi dat de rit zo vlot is verlopen.
We hadden al meteen in de gaten dat er iets gebeurd zou zijn, want op de foto had Timo een korte broek aan i.p.v. de lange waarmee hij 's morgens vertrokken was.
De bui die jullie in Luxemburg hebben gehad, is gisteravond hier gepasseerd meer dan 14 mm viel er in korte tijd.
Voor vandaag bonne route en tot het volgende verslag. -
05 Augustus 2011 - 07:07
(O)ma:
Dag Marc,Mtka en Timo,
Fijn dat de eerste dag goed verlopen is, en dat het allemaal goed gegaan is.Dat je geniet van de verhalen van Timo kan ik me goed voorstellen, hij kan zo heerlijk ongedwongen vertellen over wat hem bezig houdt. Ik hoop dat jullie goed geslapen hebben, en het laatste stuk van de reis ook goed verloopt. Ik kijk al uit naar het volgende verslag en foto's.leuk om jullie zo te kunnen volgen. Groetjes en alle goeds en een dikke knuffel van mij ma.